Simultaan Bibliotheek nl terug Bridge WebKies jaargang
   Kies daarna een toernooi uit een van de lijsten.
Tot. 862 toernooien. 33837 spellen.
 

 0 toernooien.
 0 toernooien.

Deze pagina geeft toegang tot spellen die afkomstig zijn uit 2 series simultaan toernooien die 6x per maand in Frankrijk gespeeld worden. Daaraan doen elke keer zo'n 800-2000 paren mee.

In de bibliotheek zitten nu 862 toernooien met 33837 spellen. (Jaargang 2019: 0 toernooien, 0 spellen) met kaartverdeling, commentaar, aanbevolen biedverloop/uitkomst en Par/Datumscore. De frequentiestaten geven de resultaten in Procenten, D-imps (imps tegen Datumscore) en P-imps (imps tegen Parscore). Elke maand komen er dus 6 toernooien bij.

De 'E' serie (European Masters, seizoen van 1 januari - 31 december) wordt 1x per maand gespeeld (behalve in Frankrijk ook in een paar andere Europese landen) en is voorzien van commentaar in het Frans (tot april 2016 ook in het Engels)
De 'R' serie (Roy Ren, seizoen 1 juli - 30 juni) wordt 5x per maand gespeeld, alleen in Frankrijk en met alleen commentaar in het Frans.

Download PBN/DLM bestanden of PDF's met kaartverdeling, commentaar, frequentiestaten enzovoort.

... Meer  ...

Elk spel heeft een 'leermoment' waardoor de 'licht gevorderde' bridger zijn spelniveau kan verbeteren. Dit materiaal kan gebruikt worden voor trainingen, club- en thuiswedstrijden en is in een vorm gegoten zodat makkelijk toernooi-koffers kunnen worden samengesteld.

Voor elke wedstrijd kun je downloaden
   DLM. Bestand met de kaartverdelingen in dlm-formaat voor een Duplimate machine.
   PBN. Bestand als Portable Bridge Notation voor gebruik door de meeste Bridgeprogramma's zoals Jack, EB etc.
    De standaard PBN komt met 4 opties:
Standaardalleen kaartverdeling, geen biedverloop etc
Optie Commentaar:Spel-commentaar *)
Optie Extra's:Biedverloop & uitkomst*)
Optie 2x:Kaartverdeling een 2e keer opgenomen, kwartslag gedraaid
Optie Freqs:Frequentielijsten *)
De 4 opties kunnen worden gecombineerd. Optie letter(s) c-d-e-f (comm., dubbel, extra, frequenties) wordt(en) toegevoegd aan bestandsnaam.
* Niet alle programma's kunnen deze informatie lezen (niet-standaard PBN tag)

Via de spelpagina worden ook andere overzichten als PDF bestand geleverd:
Alles 2 spel per A4 met alle informatie (kaartverdeling, biedverloop, commentaar, frequentiestaat etc.)
Set 4 spel per A4 met alleen commentaar, frequenties en Parscore/resultaat.
Freq 12 spel per A4 met alleen frequentiestaten.
Spellen 24 spel per A4 met alleen kaartverdeling.
Strips 32 spel per A4 met kaartverdeling per windrichting.

Elk toernooi bestaat uit 32-40 spellen, waarvan de eerste 32 van (Engels of Frans) commentaar zijn voorzien.
Een gedeelte van de commentaren is inmiddels in het Nederlands vertaald, maar het zou mooi zijn als lle commentaren in het Nederlands beschikbaar waren. Geinteresseerden kunnen zich mij mij aanmelden als 'vertaler' en krijgen dan toegang tot de database om on-line te kunnen vertalen. Ter geruststelling: alle originele commentaren (Frans/Engels) worden bewaard, en elke wijziging in een commentaar wordt automatisch, behalve aan de 'vertaler' zelf, k aan mij gemaild ter documentatie. Voor het bekijken en downloaden van de spellen is registratie niet nodig.

In de toernooilijsten is aangegeven in welke taal/talen de commentaren beschikbaar zijn. F-32 E-15 N-22 wil zeggen dat er 32 commentaren in het Frans zijn, 15 in Engels en 22 in het Nederlands.

De biedseries zijn gebaseerd op het Franse standaard systeem Majeur Cinqume (vijfkaart hoog). Indien geen vijfkaart hoog, wordt 1 of 1 (desnoods op een 3 kaart) als 'Best Minor' geopend. 2/ openingen zijn zwak. 2 is semi-mancheforcing en 2 is de sterkste opening, en dus MF. Meestal is een toelichting op het biedverloop opgenomen in het commentaar. De gegeven biedseries kunnen online niet worden gewijzigd.

Even geduld, want aanmaak en download duurt 10-30 seconden. Voorwaarde is uiteraard dat Acrobat Reader is geinstalleerd op je PC. Daarna kun je op je gemak spellen printen: er komen er 2 op n A4.
Deze overzichten kunnen op je PC bewaard worden en afgedrukt.


De werking is getest voor de webbrowsers Internet Explorer, Firefox en Safari. Niettemin kunnen er probleempjes optreden en dat wil ik dan graag weten. In elk geval moet Javascript kunnen worden uitgevoerd.

Je kunt je aanmelden als 'vertaler' door een email te sturen aan ko.vijn@gmail.com. Je krijgt dan een wachtwoord, waarmee je je in combinatie met je email adres kunt inloggen, vr je op de spellen pagina de Vertaal-functie aanroept.

Als je AutoLogin aanvinkt, wordt je voortaan automatisch ingelogd gedurende de eerste 60 dagen. Uiteraard kun je AutoLogin ook uitzetten.